15 juli - Atletiek

Atletiek

De atletiekdag is altijd een hoogtepunt van de spelen. Er zijn altijd veel deelnemers en, omdat het de enige sport is op die dag, is er altijd veel publiek. De dag begon in de stralende zon op een fonkelnieuwe baan in het prachtige Vingis-park. Eerst werd de 100m afgewerkt. Bij de mannen won Martijn vlak voor Arno en een de engelsman Nick. Het zelfde podium als 2 jaar gelden. Bij de dames wonnen Lia en Claudia goud! Het was een voorteken van vele medailles die die dag nog zouden volgen.

De 1500 meter was door de hitte een loodzware opgave voor alle deelnemers. Martijn en Arno lagen in hun races langee tijd op kop. Uiteindelijk wonnen beide goud in hun klasse en waren ze 4de en 5de overall. Ondanks de hitte liepen ze sneller dan de winnende tijden in Apeldoorn 2 jaar geleden. En zo pakte we nog veel meer medailles. Guus won medailles op hoog, ver, kogel en balwerpen. Arno van Heeringen pakte een tweede zilver bij balwerpen. Claudia pakte plakken op de loopnummers en Renske won goud met balwerpen. Lia deed ook een gouden duit in het zakje op de 100m en het kogelstoten.

Tot slot de zinderende finale van de heren estafette. Arno van heeringen, Andre, Arno Hoeckx en Martijn stonden voor Nederland in de baan. De eerste 150 meter ging perfect. Toen kwamen de engelsen terug. Bij de laatste wissel was het een nek-aan-nek race tussen Martijn en Nick uit Engeland. Martijn was sneller en liep als winnar over de lijn in een keurige tijd van 58 seconden. 

Een gouden dag. Een mooie dag om onze orgaandonor dankbaar voor te zijn.
Een mooi fimpje vind u hier.  


Medailles

Atletiek

Lia

2x Goud

100, Kogelstoten

Guus

3x Goud

Hoog, ver, balgooien

 

1x Zilver

Kogelstoten

Martijn

4x Goud

100m, 1500m, hoog, Estafette

Renske

1x Goud

Balgooien

Andre

1x Goud

Estafette

Arno van H.

1x Goud

Estafette

 

2x Zilver

100m, balwerpen

Arno Hoekcx

2x Goud

1500m, estafette

Claudia

1x Goud

100m

 

2x Zilver

400m, 800m