Verslagen en foto's

Nieuwjaarsreceptie 2014

Voor de tweede keer sinds ons lidmaatschap van HartenTwee reden we naar Nieuwegein voor de nieuwjaarsreceptie. Vorig jaar voor het eerst, toen onze zoon Krijn een half jaar op de wachtlijst stond. Wat onwennig kwamen we toen aanrijden in Nieuwegein. Inmiddels is hij na een klein jaar wachtlijst afgelopen mei al getransplanteerd! Onvoorstelbaar, en alles gaat goed met hem; net het elfde biopt achter de rug.


Lees meer

Nieuwjaarsreceptie 2012

Groot is de opkomst om te wensen, ballen te gooien en te barbecueën. Deze middag wil ik er op mijn allerbest uitzien dus ik móet ‘s morgens naar de kapper. Ik kan mijn paar grijze haren nog steeds verdoezelen met een blonde kamstreng. Deze keer is mijn kapster wel erg royaal en voel ik me, als ik in de spiegel kijk, een dom blondje. Dat er ook nog een nieuw jurkje onder mijn vest zit ziet niemand omdat ik geen kans zie om uit mijn rolstoel te komen.


Lees meer

Eerstejaars getransplanteerden

Op zaterdag 13 november 2004 werd  in de Hartenark te Bilthoven weer een eerstejaars getransplanteerdendag gehouden. Rond 10:00 uur kwamen de meeste belangstellenden uit verschillende delen van het land zich melden in de Hartenark. Bij de aankomst was er koffie en thee in het restaurant en kwamen de meeste mensen al met elkaar in gesprek.


Lees meer

Huishoudbeurs

Het was een heel bijzondere dag, zaterdag 2 april. Ik kwam rond half elf aan bij de RAI in Amsterdam. Na me aangemeld te hebben bij hal 8 en voorzien van een polsbandje kon ik naar de stand van Orgaandonatie. Samen met Winy Snyder uit Friesland en Jeannet de Jong uit Zeeland heb ik een heerlijke dag gehad! Er was zeer grote belangstelling, de mensen denken toch goed over orgaandonatie na.


Lees meer

Themadag 'Wachtlijst'

Donderdag 11 mei in Bilthoven een bijeenkomst van “lotgenoten”. Zelf ben ik niet iemand die na het ziekenhuis nog zo nodig moet bijbeppen over “jeweetweldieene”. Nee, als ze me daar weer loslaten is mijn tijd weer voor familie, vrienden en mijzelf. Best wel eng dus om de hele dag met patiënten en partners door te brengen.


Lees meer

Voorlichtingsbijeenkomst

Op 4 november werd, in de Hartenark, een voorlichtingsbijeenkomst gehouden met als thema ‘Voorlichting door de structuren heen’. Het doel hiermee was meer inzicht en samenwerking te krijgen tussen voorlichters van Commissie Voorlichting/PR en diverse instanties op transplantatiegebied. 


Lees meer