Tandemtocht UMC Utrecht : Samen op kop tegen hartfalen

Tandemtocht: samen op kop tegen hartfalenHet UMC Utrecht Hart- en vaatcentrum organiseert op zaterdag 9 juni de zesde editie van de Tandemtocht. Bij deze tocht fietsen (ex-)patiënten, artsen, fysiotherapeuten, partners en vrienden geld bij elkaar voor onderzoek naar hartfalen.

Het doel van de tocht is om geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar hartschade door chemotherapie bij patiënten met kanker. We willen een landelijk patiëntenbestand opzetten, waarin we gegevens verzamelen van patiënten met hartschade door chemotherapie. Als we deze patiënten beter kennen, kunnen we beter voorspellen welke patiënt hartschade krijgt. Wanneer er hartschade bij een patiënt optreedt, kunnen we vroegtijdig starten met medicatie. Hiermee kunnen we voorkomen dat een patiënt uiteindelijk hartfalen ontwikkelt.

Tandem, fiets of e-bike
Dit jaar kunt u met uw eigen fiets, tandem of e-bike deelnemen. Iedere deelnemer van de tocht gaat de uitdaging aan om minimaal 250 euro te werven bij familie, vrienden, kennissen en collega’s. Via het goede doel Stichting Vrienden UMC Utrecht komt het geld van de Tandemtocht volledig terecht bij het onderzoeksdoel. Na afloop van de tocht is er een lunch en brengen we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het onderzoek naar hartfalen.

Fiets ook mee
De organisatie zorgt voor een tandem, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen fiets of e-bike meenemen. Deelnemen aan de Tandemtocht is gratis en iedere deelnemer draagt bij door middel van de opgehaalde donaties voor onderzoek naar hartfalen. Start en finish is in Zeist.

Deelnemen en contact
Vindt u het leuk om mee te fietsen en een bijdrage aan dit goede doel te leveren? Of wilt u sponsor worden? Meld u aan via onze website:
www.actievoorumcutrecht.nl/tandemtocht of neem contact op met de organisatie: info@stophartfalen.nl  

Lees ook het verhaal van Hilda: "Het is niet makkelijk, maar zó de moeite waard!"

Tandemtocht: zaterdag 9 juni van 9.00 uur - 14.00 uur
Parcours: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, 40 km