Themadag “1e jaarsgetransplanteerden” en Themadag “Op de wachtlijst” zaterdag 28 oktober 2017.

1e jaarsgetransplanteerden” zaterdag 23
september

Locatie: de Grote Kerk, St. Annastraat 5, 1411 PE Naarden.

‘WAT BINDT ONS?’

Op het plein naast de Grote Kerk in Naarden staat het Nationaal Donor Monument. Elke twee jaar wordt hier de TransplantERENdag georganiseerd. Getransplanteerden en hun dierbaren, nabestaanden van donoren, donoren die bij leven gegeven hebben en andere betrokkenen komen bij elkaar voor een middag terugkijken, eren, vooruitkijken en vieren.

Ook op 4 juni 2016, de tiende editie van deze bijzondere dag, eren wij, getransplanteerden en onze dierbaren, allereerst onze donoren en hun nabestaanden. We zijn er ons van bewust dat wij een betere gezondheid en vaak zelfs ons leven te danken hebben aan die (meestal) anonieme donor. Tegelijkertijd begrijpen we ook dat ons geluk parallel loopt aan het verdriet van de achterblijvers van deze voor ons zo gulle gever.

Het zijn echter niet alleen de donoren en hun geliefden aan wie wij terug willen denken. Ook onze familieleden, vrienden, artsen, verplegers, therapeuten en verzorgers verdienen respect.

Geïnspireerd door de ervaringen van een aantal vertellers, omlijst door passende muziek en een enkel ritueel, staan we stil bij wat ons bindt: het leven zelf!

Wij nodigen u allen hartelijk uit om deze bijzondere middag bij te wonen. Na het meer formele deel, waar ERENen DAT WAT ONS BINDT centraal staan, is er natuurlijk voldoende tijd en ruimte om elkaar informeel te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Programma:

Bij aankomst is er een mogelijkheid om bij het Donor Monument “De Klim” een ogenblik stil te staan of bloemen neer te leggen. Ook kunt u hier een briefje met een persoonlijke boodschap achter laten. Enkele briefjes worden tijdens de bijeenkomst anoniem voorgelezen.

Indien u wat vroeg bent, kunt u op eigen kosten lunchen in Naarden Vesting, bijvoorbeeld bij brasserie TOV met uitzicht op het Donor Monument.

V.a.

14.00 uur             Ruimte voor een persoonlijk moment bij het Donor Monument

14.30 uur             Bijeenkomst in de Grote Kerk

16.00 uur             Informeel samenzijn

Aanmelden om deze dag bij te wonden: Klik hier.