Darten voor alle leden van Harten Twee

Eén week waarin orgaan- en weefseldonatie in het middelpunt van de belangstelling staat: de Donorweek, inmiddels een begrip in Nederland. De Donorweek begint dit jaar op 10 oktober. De Nederlandse Transplantatie Stichting, het ministerie van Volksgezondheid, patiëntenverenigingen, gezondheidsfondsen en alle andere betrokkenen komen in actie en vragen tijdens deze week aandacht voor het tekort aan donoren.

Duizenden registraties

Een belangrijk doel van de Donorweek is mensen te stimuleren hun keuze over orgaandonatie vast te leggen in het Donorregister, het liefst met een Ja. Inspanningen tijdens de Donorweek leiden ieder jaar weer tot duizenden extra registraties. In 2015 was er online en in de media veel aandacht voor het onderwerp. Toen hebben 27.624 Nederlanders zich in het Donorregister geregistreerd tijdens de Donorweek. 86% van hen wil zijn organen en weefsels afstaan voor donatie.

Maak het duidelijk 

Ook dit jaar nodigen we alle Nederlanders uit om orgaandonatie onder de aandacht te brengen tijdens de Donorweek. De organiserende partijen hopen dat ziekenhuizen, scholen, gemeenten, persoonlijk betrokkenen en iedereen die orgaandonatie belangrijk vindt weer meedoen aan de Donorweek. Zodat nog meer mensen hun keuze vastleggen in het Donorregister en van iedereen duidelijk is wat hij na zijn dood wil met zijn organen en weefsels.

Bron: NTS. Klik hier voor het originele artikel.